Genel

Deri koltukların bakımları nasıl yapılır

Deri koltukların bakımları nemsiz ve direkt güneş ışığına maruz kalmayan ortamlarda depolanmalı ve ısı kaynağından uzak tutulmalıdır.

Deri ürünlerin bakımı

Deri ürünler ambalajından çıkarılırken, kesici ve delici aletler ile müdahale edilmemelidir.

Ambalajlanmış topların dik bir şekilde muhafaza edilmesi önerilmektedir. Üst üste depolanması zorunluğunda, çok fazla yüklenmemesi ve uzun süre beklememesi tavsiye edilmektedir.

Ürünlerin forkliftle veya farklı yöntemlerle taşınması durumunda özen göstermeli, oluşabilecek darbelerden zarar almaması için önlem alınmalıdır. Dışında bulunan ambalaj ürünün sadece kirlenmemesi ve tozlanmaması için kullanılmaktadır.

İstanbul Koltuk olarak, müşteri memnuniyetine öncelik verip, tüm köşe koltuk takımlarımızı istediğiniz ölçüde, renkte ve modelde üretimini yapmaktayız. Özel ölçülü köşe koltuk takımı veya L Koltuk olarakta bilinen koltuk takımlarının üretimi veya fiyat teklifini almak için bizimle ileteşime geçebilirsiniz

İstanbul Koltuk; Koltuk imalatı ile sınırsız sayıda renk ve model seçenekleri ile birlikte kaliteli ve özel ölçülü köşe koltuk takımı üretmekteyiz. Ürettiğimiz tüm köşe koltuk takımlarında müşteri memnuniyetini birinci sıraya alarak en kaliteli malzemeleri kullanıp üretim yapmamız önem verdiğimiz değerlerden birisi.

Deri Koltuk Kullanım Öncesi dikkat edilmesi gerekenler

  • Ürünler farklı türden malzemelerle kullanıldığında istenmeyen reaksiyonlar gösterebilir. (boya verme, kusma, sertleşme, matlık, parlama vb.) Seri üretime geçilmeden önce model çalışması yapılıp, test edilerek uygunluğundan emin olunmalıdır.
  • Ürünler ile işlem yapmadan önce ilk görsel kontrolleri yapılmalıdır. Numune çalışması yapılmadan ve nihai ürünün istenilen test değerlerini sağladığı doğrulanmadan seri üretime geçilmemelidir. İşlem yapılmış ve kesilmiş ürünler iade kabul edilmemektedir.
  • Ürünün fiziksel yapısını bozmayacak şekilde, uygun iğne, iplik ve makine seçimi yapılarak dikiş yapılmalıdır. Örnek dikişler ile dikiş açma, kopma kontrolleri yapılarak üretime geçilmelidir.
  • Açık ve koyu renkli ürünler, ilerde oluşabilecek riskler için kombin kullanılmamalıdır. Ayrıca haslık değerlerine emin olmadığınız farklı türden materyaller (kumaş, denim, aksesuar vb.) ile kullanılmamalıdır.
  • Proses koşullarından kaynaklı lotlar arası ton farklılığı meydana gelebilir. Kullanım esnasında aynı lotu birlikte kullanıma dikkat edilmelidir. Etiket üzerindeki lot bilgisi bulunmaktadır.

Deri Koltuk Kullanım Sonrası dikkat edilmesi gerekenler

  • Ürünlerin depolanması ve taşınması sırasında oluşabilecek hasarlara karşı önlem alınmalıdır.
  • Ürünler depolanırken kırılma, iz yapma, yapışma ve hasar görmelerini önleyecek şekilde paketleme işlemleri yapılmalıdır. Aralarına kağıt vb. koruyucu malzeme kullanılmalıdır. Birbirine baskı yapmaması için paketleri aşırı yüklemeyiniz. Bu durumlardan kaynaklı iz yapmış ürünlerin ütü ile düzeltilemeyeceğini bildiririz.
  • Paketlenmiş ürünleri uzun süre kapalı kutularda bekletilmemelidir. Sıcak, nemli ortamlarda muhafaza edilmemelidir.
  • Ürünün kullanımında oluşabilecek proses ve kişi kaynaklı hatalardan kullanıcı sorumludur. Ürün için yıkama talimatı belirlemek ve nihai tüketici ile paylaşmak için mutlaka tedarikçinizden ürün TDS’i talep edilmelidir. Yıkama talimatı her ürün için değişmektedir.
  • Yapıştırıcı kullanılarak yapılan üretimlerde, yapıştırıcının fazla uygulanmamasına ve solventinin uçurularak (o yapıştırılmasına dikkat edilmelidir. Fazla yapıştırıcı veya solvent ürün yüzeylerinde dökülme, soyulma ve deformasyona neden olmaktadır.

Deri Koltuk Temizlik ve Bakımı

  • Yüzeyinde oluşabilecek leke, kalıntı veya ıslaklık ürün yüzeyine emdirmeden hemen bir vakum veya emici bir bez ile alınmalıdır. Daha sonra zaman kaybetmeden nemli bez veya birisi kaynağına maruz suda çözünen kimyasallar (Ph-nötr, alkolsüz, yumuşak sabun) ile hafifçe silinmelidir. Silinen yüzeyler ıslak ve nemli bırakılmamalıdır.
  • Yıkama talimatı her ürün için ayrı olarak belirlemektedir. Etiketlerde belirtilen yıkama talimatına göre işlemler gerçekleştirilmelidir. Etiketlerde belirtilmediği sürece yıkama ve kuru temizleme yapmamalıdır.
  • Islak ve nemli deriyi saç kurutma makinası, ütü, kalorifer gibi ısı kaynaklarını kullanmadan, sererek ve doğal yollarla kurutma yapılmalıdır.
  • Güçlü temizleyiciler, deterjanlar, kesilen bazlı çözücüler, alkol, kolonya, aseton gibi kimyasallar ürün yüzeyini bozmaktadır. Bu tip temizleyiciler kullanılması durumunda oluşabilecek zararlardan kullanıcı sorumludur.
  • Ürünlerin kullanımında ve saklanmasında farklı türden kumaş, aksesuar veya materyal ile uzun süre temasından kaçınılmalıdır. Bu tür malzemeler üzerinde bulunan safsızlıklar migrasyona neden olabilir. Özellikle nem ve sıcaklık artışı ile geri dönülemez lekelere yol açma riski taşımaktadır.

Not: Burada verdiğimiz temizlik bilgileri tavsiye niteliğindedir. Tüm kumaşlarda ve lekelerde aynı sonucu vermeyebilir. Evde temizleyemediğiniz lekeler için lütfen uzman temizlik şirketlerine başvurun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir